ဒီေန႕ေတာ့ စိတ္လိုလက္ရ သီးစံုပဲဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တယ္။ ခ်က္ရသည္မွာလဲ လြယ္ကူသည့္ဟင္းျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ဒီလိုပဲသီးစံုဟင္းကိုေတာ့ ခ်က္နိုင္ၾကမွာပဲေတြးျပီး “ခ်က္ၾကမယ္ေဟ့ေကာင္းေကာင္း” အစီအစဥ္မွာ မတင္ေတာ့ဘူးလို႕ ေတြးျပီး ေမစားခ်င္ေနတဲ့ သီးစံုပဲဟင္းေလးကိုပဲ အာရံုစိုက္ျပီး ခ်က္ေနလိုက္တယ္။
သိတယ္မဟုတ္လား ..။ လူကသာ ဟင္းခ်က္ေနတာ ကြန္ပ်ဴတာေလးဖြင့္ျပီး ဟိုဆိုဒ္ေလးဖြင့္ၾကည့္လိုက္၊ ဒီဆိုဒ္ကို လွည့္ေခ်ာင္းလိုက္ လုပ္ေနတုန္း(PC ေလးကို မီးဖိုထဲသြင္းျပီး ဖြင့္ထားတတ္သူ) ေမ့ ဂ်ီေတာ့ေလးထဲက ဗီဒီယိုခ်က္ေလးကို ေခၚဆိုသူေပၚလာခဲ့တယ္။
အေမရိကန္ေရာက္ သူငယ္ခ်င္း“ေနမင္းခိုင္” ။
ေမလဲ အသီးအနွံေလးေတြ လွီးလက္စျဖစ္ေနေသာေၾကာင့္ ဒီတိုင္း ဆက္လွီးေနရင္းစကားေျပာျဖစ္တယ္။
“ေမေရ မင္းဘာလုပ္ေနတာလဲ”
“မေတြ႕ဘူးလား..ဟင္းခ်က္ဖို႕လုပ္ေနတာ”
“ဘာဟင္းခ်က္ဖို႕လဲ”
“သီးစံုပဲဟင္း ခ်က္စားဖို႕ေလ”
“နင္လဲ အေတာ္ေလး အား ေနတာပဲေနာ္။ ခဏၾကာ ဟိုဟာေလးခ်က္လိုက္၊ဒီဟာေလးခ်က္လိုက္နဲ႕ ငါ့မွာေတာ့ ျဖစ္သလိုစားေနရတာ”
“ငါက စားခ်င္လို႕ ခ်က္တယ္ဆိုတာထက္၊ ခ်က္ရတာကို ႏွစ္သက္လို႕ ခ်က္ေနတာ..။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ပဲ ၾကည့္ပါလား ငါခႏၶာက တျဖည္းျဖည္း ဝိတ္ေတြတက္လာတာ..အဟီး း း ”
သူနဲ႕ ေျပာေနရင္းနဲ႕ပဲ လွီးစရာအသီးအနွံေတြကုန္ေတာ့ ဆီလွမ္းသတ္ကာ သီးစံုပဲဟင္းကို ဆက္တိုက္ခ်က္ေနလိုက္သည္။
“ေမ မင္းကိုၾကည့္ရတာဟုတ္ေနတာပဲ..စကားလဲေျပာ ဟင္းလဲခ်က္။ ငါေတာင္ နင္ခ်က္တဲ့ဟင္းစားခ်င္လာျပီ..နင့္ “ခ်က္ၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း” အစီအစဥ္မွာ ခ်က္ပံုခ်က္နည္းတင္ေပးလိုက္..ငါအလုပ္အားတဲ့ေန႕ခ်က္စားမယ္”
“အား း းငါက ခ်က္ေတာင္ခ်က္ေနျပီ..ငါ့ဟင္းက က်က္ေနျပီး..ပံုေတြမရိုက္ထားရဘူး”
“မရိုက္ထားေတာ့ ဘာျဖစ္လဲ ..ငါဟင္းခ်က္နည္းေတာင္းတာ ..ဟင္းခ်က္ထားတဲ့ပံုေတာင္းတာမဟုတ္ဘူး”
“ပဲဟင္းခ်က္တာမ်ား အလြယ္ေလး..နင္မခ်က္တတ္ဘူးလား”
“ေအး မတတ္လို႕ နင့္ကိုေျပာေနတာေပါ့”
“ျပီးေရာ...ျပီးေရာ တင္ေပးလိုက္မယ္”
ထိုေန႕ကေတာ့ ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းအိုးေလး ပြက္ပြက္ဆူေနပံုကို သူကို အရသာခံၾကည့္ခိုင္းလိုက္တယ္။
သူေတာင္းဆိုမႈေၾကာင့္ပဲ သီးစံုပဲဟင္း ခ်က္ပံုခ်က္နည္း တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ အျခားေသာ သူငယ္ခ်င္းေတြလဲ ခ်က္ရေအာင္ပါ။
သီးစံုပဲဟင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁ ။ ကုလားပဲျခမ္း ၂၅၀ ဂရမ္
၂။ ဗူးသီးတစ္စိပ္(သို႕) တစ္လံုး (ျပည္ပက ဗူးသီးေတြက ေသးေသးေလးေတြ)
၃ ။ခရမ္းသီးၾကီး တစ္လံုး
၄။ရံုးပတီသီး (၁၀)ေတာင့္ခန္႕
၅။ပဲသီး တစ္စည္း (၁၀)ေတာင့္ခန္႕
၆။ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္(ေခၚ)ဆီသတ္ရြက္ အနည္းငယ္
၇။ဟင္းခ်က္မာဆလာ ေကာ္ဖီဇြန္းတစ္ဇြန္း
၈။မန္းက်ည္းသီးမွည့္ စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း(ေရေဖ်ာ္ထားပါ)
၉။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္း
၁၀။နံႏြင္းမုန္႕အနည္းငယ္
၁၁။ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕ အနည္းငယ္
၁၂။ဆား စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (သို႕) မိမိနွစ္သက္ေသာ အတိုင္းအတာ
အခ်ိဳမုန္႕ ထည့္ဝင္လိုက ထည့္ဝင္နိုင္ပါသည္။
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္မယ္
သီးစံုပဲဟင္း ခ်က္ေတာ့မယ္လို႕ စိတ္ကူးရွိရင္ ပဲေတြကို ၾကိဳျပီးေရစိမ္ထားလိုက္တာက ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ ျမန္ဆန္ေအာင္ ကူညီရာေရာက္ပါတယ္။ ညလံုးေပါက္ စိမ္းထားလိုကလဲ ရပါသည္။ ေရစိမ္မထားပဲ ခ်က္ခ်င္းခ်က္ပါက အနည္းငယ္အခ်ိန္ပိုေပး၍ ျပဳတ္ရပါမည္။
သင့္မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာ မုန္႕ဖုတ္ဆိုဒါ ရွိေနပါက ဆိုဒါအနည္းငယ္ ထည့္ဝင္ခ်င္းျဖစ္ (ေကာ္ဖီဇြန္း တစ္ဝက္စာမွ်) ပဲမ်ားနူးလြယ္ကာ အခ်ိန္ကုန္သက္သာေစပါသည္။
၁။ ေရစင္စင္ေဆးထားေသာ ပဲမ်ားကိုမီးဖိုေပၚတင္၍ နူးေအာင္ျပဳတ္ထားရပါမည္။
၂။ ပဲျပဳတ္ေနစဥ္တြင္း မိမိထည့္ဝင္လိုေသာ အသီးအနွံမ်ားကို မိမိစိတ္ၾကိဳက္အရြယ္အစား လွီးထားပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ဂ်င္းမ်ားကို ညွက္ေအာင္ေထာင္း၍ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ေသးငယ္ေသာ အပိုင္းစမ်ားျဖစ္ေအာင္ ဓားႏွင့္စဥ္း၍ေသာ္လည္းေကာင္း အဆင္ေျပသည့္နည္းနွင့္ အသံုးျပဳ၍
မီးဖိုေပၚတြင္ ဒယ္အိုးတင္ ၊ ဒယ္အိုပူလာလွ်င္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ ၊ ဆီက်က္ေလာက္သည့္ အခ်ိန္တြင္ နံႏြင္၊ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္၊ျဖဴနီ၊ဂ်င္း တို႕ကို ထည့္၍ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ဆီသတ္ က်က္လုကာ ရနံ႕မ်ားေမႊးလာသည့္အခ်ိန္တြင္ ဆီသတ္ရြက္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။မိမိစိတ္ၾကိဳက္အရြယ္အစား လွီျဖတ္ထားေသာ အသီးအႏွံမ်ားကို ထည့္၍ ေမႊျပီး ပူေႏြးလာလွ်င္ ရသာထည့္ပါ။(ဆားအခ်ိဳမုန္႕ကဲ့သို႕ေသာ)
ခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္ မိမိခ်က္သည့္ အသီးအရြက္၊ အသားငါးမ်ားအား မခ်က္ရေသးခင္ ရသာမ်ား နယ္လိုက နယ္ထား၊ မနယ္ထားပဲ ခ်က္ပါက စိတ္ခ်ရသည့္ မီးအပူခ်ိန္ရျပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ ေစာင့္ျပီး ရသာမ်ားထည့္ဝင္ပါ။ သို႕မဟုတ္ပါက ဟင္းရသာေျပာင္းသြားနိုင္၏။
၅။ ၾကိဳတင္၍ ျပဳတ္ထားေသာ ပဲမ်ား ေလာင္းထည့္၍ အတူတူေရာေမႊနိုင္ပါျပီ။
ဟင္းအိုးလဲဆူပြက္ ၊သီးႏွံေတြလဲနူးျပီးဆိုရင္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး သင့္ဟင္းအိုးေလး မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္နိုင္ပါျပီ။
ေမကေတာ့ ၾကက္ဥေတြပါ ျပဳတ္ျပီးထည့္ထားတယ္။
ရသာရွိတဲ့ သီးစံုပဲဟင္းပူပူေလးကို ျမိန္ရည္ရွက္ရည္ စားသံုးလိုက္ၾကအံုးစို႕လားကြယ္။
..... (¯`v´¯)♥
.......•.¸.•´
....¸.•´
... (
☻/
/▌♥♥
/ \ ♥♥ ေမသဇင္
Views: 35
No comments:
Post a Comment