Pages

အယ္လ္ဇုိင္းမားေရာဂါ ငါးႏွင့္ကာကြယ္

Friday, May 4 at 2:00am

ငါးႏွင့္ Omega-3 fatty acid ပါဝင္ေသာ အျခား အစားအစာမ်ားကုိ စားသုံးျခင္းျဖင့္ အသက္ႀကီးသူမ်ားတြင္ ျဖစ္ပြားတတ္ေသာ အယ္လ္ဇုိင္းမားေရာဂါ (Alzheimer's disease) ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း အသစ္ေတြ႕႐ွိသည့္ သုေတသနရလဒ္အရ သိ႐ွိရသည္။
Omega-3 fatty acid သည္ အယ္လ္ဇုိင္းမားေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏွင့္ ဆက္စပ္သည့္ ပ႐ုိတိန္းတစ္မ်ဳိး၏ ေသြးတုိးမႈႏႈန္းကုိ က်ဆင္းေစေၾကာင္း သိပၸံပညာ႐ွင္မ်ားကဆုိသည္။
အေမရိကန္တြင္ ငါးႏွင့္ Omega-3 fatty acid ပါဝင္ေသာ အစားအစာမ်ား ပုံမွန္စားသုံးေလ့႐ွိသည့္ အသက္ ၆၅ ႏွစ္အထက္ ၁,၂၁၉ ဦးကုိ သုေတသနျပဳမႈအရ ၎တုိ႕တြင္ ဦးေႏွာက္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ အယ္လ္ဇုိင္းမားျဖစ္ေစႏုိင္ေသာ ခ်ဳိ႕ယြင္းမႈလကၡဏာမ်ဳိး မေတြ႕႐ွိရေၾကာင္း သုတသနပညာ႐ွင္မ်ားက ေလ့လာသိ႐ွိခဲ့ၾကသည္။
Sunday, May 6 at 11:50pm

အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုတြင္ ေမ ၄ ရက္က စတင္ ႐ုံတင္ခဲ့သည့္ The Avengers ဇာတ္ကားမွာ ဝင္ေငြ အေမရိကန္ေဒၚလာ သန္း ၂၀၀ ျဖင့္ US Box Office တြင္ စတင္ ႐ုံတင္ျပသသည့္ ရက္သတၱပတ္အတြင္း ဝင္ေငြအမ်ားဆုံး စံခ်ိန္သစ္ တင္ႏုိင္ခဲ့ေၾကာင္း New York Post သတင္းက ေျပာၾကားသည္။
Read more http://www.planet.com.mm/news/read.cfm/id/1907

No comments:

Post a Comment