Pages

ေႏြရာသီတြင္ သင့္ကုိ ေအးျမေစမည့္ အစားအေသာက္မ်ား


က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ၿပီး အရသာထူးကဲတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီးဝလံေတြ မ်ားစြာရွိေပမယ့္ ေႏြရာသီမွာ စြမ္းအင္ရွိၿပီး က်န္းမာေစမယ့္ သဘာဝ အပင္ထြက္ပစၥည္းေတြကို အဓိက စားေပးသင့္ပါတယ္။
(၁) လီမြန္သီး


လီမြန္သီးမွာ ဗီတာမင္စီဓာတ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။
ဘယ္လို အသံုးျပဳသင့္သလဲ


လီမြန္သီးကို ေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းရြက္သုပ္ထဲ စမ္းၿပီး စားေပးပါ။
(၂) ႏိုကိုဥ (ခါးဖုမုန္လာ)


ႏိုကိုဥဟာ ေဂၚဖီထုပ္ မ်ဳိးႏြယ္ဝင္ျဖစ္ၿပီး သိုင္ယာမင္၊ ေဖာလိတ္စတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ ေကာင္းေကာင္း ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ B6 လည္း ပါဝင္ပါတယ္။
ဘယ္လို အသံုးျပဳသင့္သလဲ


ႏိုကိုဥကို အဓိကအားျဖင့္ ဟင္းလ်ာအျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္စားေလ့ရွိၾကပါတယ္။
(၃) စေတာ္ဘယ္ရီသီး


စေတာ္ဘယ္ရီသီးမွာ လိေမၼာ္သီးမွာထက္ အိုမင္းမႈကို တားဆီးေပးႏိုင္တဲ့ ဗီတာမင္စီ ပိုမိုပါဝင္ပါတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ Malic acid အင္ဇိုင္းဟာ သဘာဝ သြားျဖဴေစတဲ့ အစြမ္းရွိပါတယ္။
ဘယ္လို အသံုးျပဳသင့္သလဲ


စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး စားသံုးေပးပါ။ ဒါမွမဟုတ္ အဆီထုတ္ထားတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ထဲထည့္စား ေပးပါ။
(၄) ၾကက္သြန္ၿမိတ္


ၾကက္သြန္ၿမိတ္က ၾကက္သြန္နီ မ်ဳိးႏြယ္ဝင္ ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မွာ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္စီ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္သလို ေဖာလိတ္ဓာတ္လည္း ပါဝင္မႈရွိတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ဘယ္လို အသံုးျပဳသင့္သလဲ


ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို စြပ္ျပဳတ္ထဲ ထည့္စားရင္ အရသာေရာ အနံ႔ပါ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၅) ကၫြတ္


ကၫြတ္မွာ အာဟာရဓာတ္ အျပည့္အဝ ပါဝင္ၿပီး အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္လည္း မ်ားစြာ ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ကၫြတ္မွာ သဘာဝ ဆီးသြားေစတဲ့ အာနိသင္ရွိတယ္လို႔ ေလ့လာသူေတြက ဆိုၾကပါတယ္။
ဘယ္လို အသံုးျပဳသင့္သလဲ


ကၫြတ္ကို ဆီနည္းနည္းနဲ႔ ေၾကာ္ၿပီးစားေပးရင္ သဘာဝ အရသာကို ရရွိေစပါတယ္။
(၆) မာလကာသီး


မာလကာသီးမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီ၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္စတဲ့ အာဟာရဓာတ္ အစံုအလင္ ပါဝင္ေနပါတယ္။ မာလကာသီးမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္လည္း အမ်ားအျပား ပါဝင္မႈ ရွိတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။
ဘယ္လို အသံုးျပဳသင့္သလဲ


လတ္ဆတ္တဲ့ မာလကာသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး စားသံုးသင့္ပါတယ္။
ၾကယ္စင္
credit@Good Health

No comments:

Post a Comment