ဒူးနာျခင္း သက္သာေစေသာ အစားအစာမ်ား
Posted by may16
သန္းေပါင္းမ်ားစြာေသာ လူတို႕ တြင္ ဒူးဆစ္ေရာင္ျခင္း ( Osteoarthritis) ေၾကာင့္ ဒူးေခါင္းေတာင့္တင္းျခင္း၊ နားျခင္းတို႕ ခံစားေတြ႕ၾကံဳရသည္ . . . ေပ်ာက္ကင္းမႈ အတြက္ နည္းလမ္းမ်ားတြင္ လႈပ္ရွားမႈမွ စတီးရြိဳက္ ေဆးထိုးျခင္း နွင့္ ခဲြစိတ္ကုသမႈအထိ ကုသမႈ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိပါသည္...
အစားအေသာက္ကို ဂရုစိုက္၍ စားျခင္းျဖင့္ ဒူးနာ သက္သာမႈ ရရွိေၾကာင္း ေလ့လာခ်က္မ်ားအရ သိရွိရပါသည္..
ပဲမွရရွိေသာ ရရိုတင္းဓာတ္ကို ေန႕စဥ္ပံုမွန္ ၃ လတိုင္တိုင္ စားျခင္းျဖင့္ ဒူးနာျခင္း သက္သာေစရန္ ေသာက္ရသည့္ . . . ေဆးပမာဏ ေလ်ာ့က်ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္. . . ပဲတြင္ (Isoflavones) ဓာတ္ပါၿပီး ဒူးဆစ္ေရာင္ျခင္းကို သက္သာေစေသာ ဂုဏ္သတၱိရွိသည္. . တစ္ေန႕ ပဲမႈန္႕ ၄၀ ဂရမ္ သို႕မဟုတ္ ပဲႏို႕ႏွင့္ ပဲဘာဂါစားျခင္းျဖင့္ ဒူးနာျခင္း ကိုသက္သာေစသည္. . . . .
ကီ၀ီသီး ၊သရက္သီး၊ ဂရိတ္ဖရု ႏွင့္ သေဘၤာသီး ကဲ့သို႕ေသသာ ဗီတာမင္ C ၾကြယ္၀ေသာ အရည္ရႊြမ္းသည့္ အသီးမ်ား စားသံုးျခင္းကလည္း ဒူးဆက္ေရာင္ျခင္းမွ သက္သာမႈ ရရွိေၾကာင္း ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရသည္. . .
ငါးႏွင့္ ငါးမွ ရေသာ အဆီစား သံုးျခင္းကလည္း ဒူးဆစ္တင္းျခင္းနွင့္ ေရာင္ျခင္းကို သက္သာေစသည္. . . ငါးမွရေသာ အဆီတြင္ပါသည့္ အိုမီဂါ (၃) ဓာတ္က အဆစ္ေရာင္ရမ္းေစေသာ ဓာတ္ပစၥည္းကို ပိတ္ဆို႕ျခင္း သာမက ဒူးဆစ္အတြင္းရွိ အရိုးႏု ပ်က္စီးျခင္းကို လည္း ကာကြယ္မႈေပးသည္. . .
ငါးကြမ္းရွပ္ (သုိ႕) Salmon ငါး ကို အပတ္စဥ္စားျခင္း (သို႕) ေန႕စဥ္ အိုမီဂါ (၃) ဂရမ္ စားသံုးျခင္းကလည္း ဒူးနားျခင္းကို သက္သာေစသည္.
ေဒါက္တာခင္
Posted by may16
သန္းေပါင္းမ်ားစြာေသာ လူတို႕ တြင္ ဒူးဆစ္ေရာင္ျခင္း ( Osteoarthritis) ေၾကာင့္ ဒူးေခါင္းေတာင့္တင္းျခင္း၊ နားျခင္းတို႕ ခံစားေတြ႕ၾကံဳရသည္ . . . ေပ်ာက္ကင္းမႈ အတြက္ နည္းလမ္းမ်ားတြင္ လႈပ္ရွားမႈမွ စတီးရြိဳက္ ေဆးထိုးျခင္း နွင့္ ခဲြစိတ္ကုသမႈအထိ ကုသမႈ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိပါသည္...
အစားအေသာက္ကို ဂရုစိုက္၍ စားျခင္းျဖင့္ ဒူးနာ သက္သာမႈ ရရွိေၾကာင္း ေလ့လာခ်က္မ်ားအရ သိရွိရပါသည္..
ပဲမွရရွိေသာ ရရိုတင္းဓာတ္ကို ေန႕စဥ္ပံုမွန္ ၃ လတိုင္တိုင္ စားျခင္းျဖင့္ ဒူးနာျခင္း သက္သာေစရန္ ေသာက္ရသည့္ . . . ေဆးပမာဏ ေလ်ာ့က်ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္. . . ပဲတြင္ (Isoflavones) ဓာတ္ပါၿပီး ဒူးဆစ္ေရာင္ျခင္းကို သက္သာေစေသာ ဂုဏ္သတၱိရွိသည္. . တစ္ေန႕ ပဲမႈန္႕ ၄၀ ဂရမ္ သို႕မဟုတ္ ပဲႏို႕ႏွင့္ ပဲဘာဂါစားျခင္းျဖင့္ ဒူးနာျခင္း ကိုသက္သာေစသည္. . . . .
ကီ၀ီသီး ၊သရက္သီး၊ ဂရိတ္ဖရု ႏွင့္ သေဘၤာသီး ကဲ့သို႕ေသသာ ဗီတာမင္ C ၾကြယ္၀ေသာ အရည္ရႊြမ္းသည့္ အသီးမ်ား စားသံုးျခင္းကလည္း ဒူးဆက္ေရာင္ျခင္းမွ သက္သာမႈ ရရွိေၾကာင္း ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရသည္. . .
ငါးႏွင့္ ငါးမွ ရေသာ အဆီစား သံုးျခင္းကလည္း ဒူးဆစ္တင္းျခင္းနွင့္ ေရာင္ျခင္းကို သက္သာေစသည္. . . ငါးမွရေသာ အဆီတြင္ပါသည့္ အိုမီဂါ (၃) ဓာတ္က အဆစ္ေရာင္ရမ္းေစေသာ ဓာတ္ပစၥည္းကို ပိတ္ဆို႕ျခင္း သာမက ဒူးဆစ္အတြင္းရွိ အရိုးႏု ပ်က္စီးျခင္းကို လည္း ကာကြယ္မႈေပးသည္. . .
ငါးကြမ္းရွပ္ (သုိ႕) Salmon ငါး ကို အပတ္စဥ္စားျခင္း (သို႕) ေန႕စဥ္ အိုမီဂါ (၃) ဂရမ္ စားသံုးျခင္းကလည္း ဒူးနားျခင္းကို သက္သာေစသည္.
ေဒါက္တာခင္
No comments:
Post a Comment