ျမန္မာအစစ္ေတြ အတြက္ အသားဟင္းထက္ မ်က္နွာပန္း ပိုလွတဲ႕ အရံ ငါး ပိခ်က္ ခ်က္နည္းပါ
Posted by ma chaw
ဒီဟင္းကေတာ႕ ဟင္းလ်ာ မဟုတ္ပါဘူး
အရံငံပိခ်က္ေပါ႕ေနာ္
တို႕စရာေလးနဲ႕တို႕စားၾကမလား.
ဒါမွမဟုတ္ ထမင္းစားမေကာင္းတဲ႕သူေတြအတြက္ ထမင္းမိန္ေစပါတယ္
ျမန္မာဆန္လြန္းသူအတြက္ကေတာ႕ ဒီအရံငါးပိခ်က္က အသားဟင္းတစ္ခြက္ထက္ မ်က္နွာပန္းပိုပြင့္ပါတယ္ ၊ထမင္းစားခ်င္စိတ္ကိုလည္း ဆဲြေဆာင္ႏိုင္လြန္းပါတယ္.....ကဲ မယုံရင္ ခ်က္ျပီးစားၾကည္႕ေပါ႕
မနက္မိုးလင္းလို႕ အလုပ္သြားခါနီး ထမင္းက်န္ေလးနဲ႕အေၾကာ္ေလးနဲ႕စားရင္ စားေကာင္းပါတယ္
လုပ္နည္းအတြက္ လိုအပ္တာကေတာ႕....
ငါး (ျပဳပ္ျပီး ႏႊင္ထားပါ)
ခရမ္းခ်ည္သီးမ်ားမ်ား မထူ မပါး လီွးထားပါ
ငရုပ္သီးစိမ္း မ်ားမ်ား ေသးေသးေလးေတြ လီွးထားပါ
ငံပိရည္ကိ်ဳကို ကိ်ဳထားရပါမယ္ အရိုးစစ္ထားပါ
ဆီအနည္းငယ္ကို ဆူေအာင္လုပ္ပါ ဆူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ား ၊အနီပါးပါးကိုထည္႕ေမႊပါ ခဏေနရင္ ငါးႏႊင္ထားတာ ထည္႕ပါ ခဏေမႊေပးေနပါ ငါးကို အရမ္းၾကက္ေအာင္ မလိုပါဘူး ငံပိခ်က္ ခ်က္တဲ႕ငါးက စိုစိုေလးပါပဲ ခဏေမႊးေပးေနျပီးရင္ ခရမ္းခ်ည္သီး၊ငရုပ္သီးစိမ္း၊ က်ိဳထားတဲ႕ငံပိရည္ကိ်ဳ ကိုထည္႕ပါ ပြတ္ပြတ္ဆူလာရင္ အေပါ႕အငံ ျမည္းၾကည္႕ျပီး ေမႊးပ်ံတဲ႕ ရနံ႕ေလးနဲ႕ ထမင္းစားခ်င္စိတ္ကို ဆဲြေဆာင္ႏိုင္ဆုံး ျမန္မာငံပိခ်က္ ဟင္းအရံေလး ရပါျပီရွင့္။
ရဲလတ္
Posted by ma chaw
ဒီဟင္းကေတာ႕ ဟင္းလ်ာ မဟုတ္ပါဘူး
အရံငံပိခ်က္ေပါ႕ေနာ္
တို႕စရာေလးနဲ႕တို႕စားၾကမလား.
ဒါမွမဟုတ္ ထမင္းစားမေကာင္းတဲ႕သူေတြအတြက္ ထမင္းမိန္ေစပါတယ္
ျမန္မာဆန္လြန္းသူအတြက္ကေတာ႕ ဒီအရံငါးပိခ်က္က အသားဟင္းတစ္ခြက္ထက္ မ်က္နွာပန္းပိုပြင့္ပါတယ္ ၊ထမင္းစားခ်င္စိတ္ကိုလည္း ဆဲြေဆာင္ႏိုင္လြန္းပါတယ္.....ကဲ မယုံရင္ ခ်က္ျပီးစားၾကည္႕ေပါ႕
မနက္မိုးလင္းလို႕ အလုပ္သြားခါနီး ထမင္းက်န္ေလးနဲ႕အေၾကာ္ေလးနဲ႕စားရင္ စားေကာင္းပါတယ္
လုပ္နည္းအတြက္ လိုအပ္တာကေတာ႕....
ငါး (ျပဳပ္ျပီး ႏႊင္ထားပါ)
ခရမ္းခ်ည္သီးမ်ားမ်ား မထူ မပါး လီွးထားပါ
ငရုပ္သီးစိမ္း မ်ားမ်ား ေသးေသးေလးေတြ လီွးထားပါ
ငံပိရည္ကိ်ဳကို ကိ်ဳထားရပါမယ္ အရိုးစစ္ထားပါ
ဆီအနည္းငယ္ကို ဆူေအာင္လုပ္ပါ ဆူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ား ၊အနီပါးပါးကိုထည္႕ေမႊပါ ခဏေနရင္ ငါးႏႊင္ထားတာ ထည္႕ပါ ခဏေမႊေပးေနပါ ငါးကို အရမ္းၾကက္ေအာင္ မလိုပါဘူး ငံပိခ်က္ ခ်က္တဲ႕ငါးက စိုစိုေလးပါပဲ ခဏေမႊးေပးေနျပီးရင္ ခရမ္းခ်ည္သီး၊ငရုပ္သီးစိမ္း၊ က်ိဳထားတဲ႕ငံပိရည္ကိ်ဳ ကိုထည္႕ပါ ပြတ္ပြတ္ဆူလာရင္ အေပါ႕အငံ ျမည္းၾကည္႕ျပီး ေမႊးပ်ံတဲ႕ ရနံ႕ေလးနဲ႕ ထမင္းစားခ်င္စိတ္ကို ဆဲြေဆာင္ႏိုင္ဆုံး ျမန္မာငံပိခ်က္ ဟင္းအရံေလး ရပါျပီရွင့္။
ရဲလတ္
No comments:
Post a Comment